Film

Binnen het FAS-project zijn een aantal films gemaakt. De FAS-film maakt gebruik van de filmpjes uit het grit waarbij steeds vijf dezelfde vragen zijn gesteld. Het dagboek van Joella laat een glimp uit leven van Joella zien en maakt duidelijk wat het maatjesproject voor haar betekende. In de film over Jasmijn maken we kennis met de manier waarop Jasmijn naar de wereld kijkt. In De film van je leven nemen 30 kinderen met FAS ons mee in hun wereld.

Spekbilletje & de baas: Het FAS-project bestaat vijf jaar. Vijf jaar exposities, films, boeken en presentaties. Maar wat levert het op? Snappen mensen nu beter wat FAS inhoudt? De film Spekbilletje en de Baas volgt Jasmijn terwijl ze het stralende middelpunt is op de opening van haar eigen expositie.
FAS Trailer: De FAS-trailer maakt duidelijk hoe het is om te leven met FAS. Kinderen en familie komen aan het woord en vullen elkaar aan. De kinderen vertellen bijvoorbeeld hoe het is om FAS te hebben en of ze boos zijn op hun moeder. Ouders vertellen hoe ze erachter kwamen dat hun kind FAS heeft en hoe ze daar mee om zijn gegaan. Ze geven advies over hoeveel je mag drinken tijdens de zwangerschap. En ze proberen een blik te werpen op de onzekere toekomst van hun kinderen.
Film Jasmijn: Jasmijn is een stuiterbal. Er moet altijd iets gebeuren want anders vindt ze het saai. Tegelijkertijd is Jasmijn heel snel overprikkeld en duurt het dagen voordat ze bijvoorbeeld een uitje heeft verwerkt. Aan de buitenkant zie je niet veel aan Jasmijn maar van binnen werkt het allemaal net een beetje anders.
Het dagboek van Joella: Tijdens het dagboekproject maakten dertig kinderen samen met een maatje een zomer lang een fotodagboek van hun leven. De foto’s en teksten bieden buitenstaanders een uniek kijkje in de belevingswereld van deze kinderen. Het dagboekproject ondersteunt de kinderen in de vaak verwarrende zoektocht naar hun identiteit. En zorgt door lokale exposities van de foto's van de kinderen voor herkenning en begrip in de directe omgeving.
De film van je leven In De film van je leven hebben 30 kinderen een dag uit hun leven vastgelegd op film. Zo speelden ze niet alleen een hoofdrol, maar zijn ze ook nog eens zelf de regisseur. De kinderen kregen een echt filmscenario waarmee ze aan de slag konden. De film is in première gegaan tijdens het FAStival en gaat gebruikt worden tijdens het spreekbeurtproject.

Reis mee met het FAS-kompas

En krijg gratis om de maand een bijzonder verhaal van een van de vijf hoofdpersonen.

Reis mee!