Film

Op deze pagina vind je een aantal films van het FAS-project. In de FAS-project film geven ervaringsdeskundigen antwoord op vijf vragen rondom alcoholgebruik en zwangerschap. Het dagboek van Joëlla laat een glimp uit het leven van Joëlla zien en maakt duidelijk wat het maatjesproject voor haar betekende. In de film Spekbilletje en de Baas maken we kennis met de manier waarop Jasmijn naar de wereld kijkt. In De film van je leven nemen 30 kinderen met FAS ons mee in hun dagelijks leven.

Onze films zijn heel goed te gebruiken voor bijvoorbeeld een college, een expositie of bijeenkomst over FAS. We vinden het belangrijk om bij te houden waar de films terecht komen en wat voor effect het heeft. We horen het dus graag als één van de films ergens vertoond wordt!

Kijk voor meer films over kinderen met FAS ook op ons YouTube kanaal!

Spekbilletje & de baas: Het FAS-project bestaat vijf jaar. Vijf jaar exposities, films, boeken en presentaties. Maar wat levert het op? Snappen mensen nu beter wat FAS inhoudt? De film Spekbilletje en de Baas volgt Jasmijn terwijl ze het stralende middelpunt is op de opening van haar eigen expositie.
FAS-project film: De FAS-project film maakt duidelijk hoe het is om te leven met FAS. Kinderen en familie komen aan het woord en vullen elkaar aan. De kinderen vertellen bijvoorbeeld hoe het is om FAS te hebben en of ze boos zijn op hun moeder. Ouders vertellen hoe ze erachter kwamen dat hun kind FAS heeft en hoe ze daar mee om zijn gegaan. Ze geven advies over hoeveel je mag drinken tijdens de zwangerschap. En ze proberen een blik te werpen op de onzekere toekomst van hun kinderen.
Film Jasmijn: Jasmijn is een stuiterbal. Er moet altijd iets gebeuren want anders vindt ze het saai. Tegelijkertijd is Jasmijn heel snel overprikkeld en duurt het dagen voordat ze bijvoorbeeld een uitje heeft verwerkt. Aan de buitenkant zie je niet veel aan Jasmijn maar van binnen werkt het allemaal net een beetje anders.
Het dagboek van Joella: Tijdens het dagboekproject maakten dertig kinderen samen met een maatje een zomer lang een fotodagboek van hun leven. De foto’s en teksten bieden buitenstaanders een uniek kijkje in de belevingswereld van deze kinderen. Het dagboekproject ondersteunt de kinderen in de vaak verwarrende zoektocht naar hun identiteit. En zorgt door lokale exposities van de foto's van de kinderen voor herkenning en begrip in de directe omgeving.
De film van je leven In De film van je leven hebben 30 kinderen een dag uit hun leven vastgelegd op film. Zo speelden ze niet alleen een hoofdrol, maar zijn ze ook nog eens zelf de regisseur. De kinderen kregen een echt filmscenario waarmee ze aan de slag konden. De film is in première gegaan tijdens het FAStival en gaat gebruikt worden tijdens het spreekbeurtproject.

Reis mee met het FAS-kompas

En krijg gratis om de maand een bijzonder verhaal van een van de vijf hoofdpersonen.

Reis mee!