Stichting Het Witte Bos

Stichting Het Witte Bos is opgericht door fotograaf Allard de Witte en journalist Joost Bos. Missie van Het Witte Bos is om onderbelichte maatschappelijke kwesties op een persoonlijke en menselijke manier op de kaart te zetten. Het FAS-project was het eerste project van de stichting. Inmiddels heeft de stichting tien projecten uitgevoerd en opgezet.

Wij initiëren inspirerende multimediale projecten op het snijvlak van journalistiek, kunst en maatschappij. Een project bestaat altijd uit verschillende activiteiten die elkaar aanvullen en versterken. Het persoonlijke perspectief staat daarbij centraal. Bij ieder project genereert Het Witte Bos samenwerking met verschillende maatschappelijke organisaties, de overheid en betrokken instellingen om een onderwerp te laten landen waar het nodig is. Dit noemen we impact storytelling: inspirerende projecten die bewustzijn genereren en daadwerkelijk impact hebben in de maatschappij.

Het FAS-project was het eerste project van de stichting. Wat begon met het idee om een boek te maken over het Foetaal Alcohol Syndroom mondde uit in een enorm project met verschillende spin-offs. Naast het FAS-project organiseerde Het Witte Bos Mijn andere thuis, een project over het belang van goede pleegzorg. En Het heeft invloed op alles, een project over de langetermijngevolgen van kindermishandeling. Momenteel is Het Witte Bos onder meer bezig met een grootschalig project over depressie: Alles Goed, waarin we op ontroerende, integere en vreugdevolle wijze onderzoeken hoe om te gaan met depressie.

Download hier ons Jaarverslag van 2018

 • Jacobine Geel

  Voorzitter

  Is theologe, presentatrice en columniste. Elke maandag is zij te zien als presentator van het NCRV-programma Schepper&Co. Jacobine is tevens voorzitter van het bestuur van GGZ Nederland.

 • Vincent de Schepper

  Penningmeester

  Van origine huisarts, beroepshalve zorgondernemer, passie voor innovatie in de zorg. Vincent is directeur van waarneembemiddeling.nl en BKV. Voor Vincent zit de uitdaging in het toegankelijk houden/krijgen van zorg voor iedereen met behoudt van kwaliteit tegen lagere kosten.

 • Bas van Beek

  Algemeen bestuurslid

  Is specialist in beeld, beeldredactie en management. Bas is algemeen directeur van Hollandse Hoogte, een full-service fotobureau dat zowel Nederlandse topfotografen als prestigieuze internationale agentschappen vertegenwoordigt.

 • Allard de Witte

  Projectleider

  heeft een aantal jaar als projectleider gewerkt voordat hij fotograaf werd. Zijn foto’s zijn in binnen- en buitenlandse tijdschriften gepubliceerd, op vele plaatsen geëxposeerd en meerdere malen in de prijzen gevallen. Binnen Het Witte Bos houdt hij zich bezig met de algemene coördinatie, organisatie en conceptontwikkeling.

 • Joost Bos

  Projectleider

  Is journalist en schrijver. In zijn werk poogt Bos werelden te tonen die voor het publiek doorgaans verborgen blijven. Zijn journalistieke publicaties verschenen in Nederlandse en internationale media. Hij is verantwoordelijk voor de coördinatie van de impactcampagnes, fondsenwerving en marketing.

 • Rianne Spit

  Projectleider

  Rianne Spit coördineert Waanzinnige Verhalen en het Depressieproject. Ze is journalist en werkte jarenlang voor diverse tv-programma’s zoals Pauw en Witteman en deed drie jaar verslaggeving voor The Times in Zuid-Afrika.

 • Renée Hilhorst

  Projectmedewerker

  Renée Hilhorst verzorgt het audiovisuele gedeelte van het FAS-project en Alles Goed. Dit omvat de productie en montage van bijvoorbeeld de minidocs binnen FAS2025. Daarnaast onderhoudt ze de websites en social mediakanalen. Renée is in 2018 aan de HKU afgestudeerd als fotograaf en filmer. Met de film 'Negerzoenen in Frankrijk' won ze de publieksprijs van het Steenbergen Stipendium.

 • Lynnemore van Ommen

  Projectmedewerker

  Lynnemore van Ommen is als projectmedewerker voor het FAS project verantwoordelijk voor de coördinatie van de crowdfunding, de (internationale) campagnevoering en de overige communicatie en marketing. In 2016 behaalde ze de master Political Communication en de master Media en Journalistiek.

 • Liza de Almeida

  Projectmedewerker

  Liza de Almeida is als projectmedewerker verantwoordelijk voor de coördinatie van het FAS-project en het maatjesproject. Ze heeft o.a. op de redactie van EmmaTV gewerkt en de FavelaGames georganiseerd in Rio. In 2017 behaalde ze de master Youth, Education and Society.

Reis mee met het FAS-kompas

En krijg gratis om de maand een bijzonder verhaal van een van de vijf hoofdpersonen.

Reis mee!