Cynthia & Shantie

Cynthia Lopes is een stralende jongedame die met haar levenslust en energie de dagen altijd weet op te fleuren. Zelfs als het even moeilijk is, slaat ze zich er op een bewonderenswaardige manier doorheen.

Shantie Singh is een schrijfnomade. In de stad struint ze altijd naar dat ene niet-ontdekte verhaal dat meer aandacht verdient.

Samen zijn ze twee verhalenvertellers uit Rotterdam en gefascineerd door de liefde. Iets wat Cynthia maar al te graag wil ontdekken.

arrow leftGa naar Jeroen en Andras

Ga naar Sander en Eltonarrow right

Verliefd op de liefde

Ik loop door de Koopgoot in Rotterdam. Winkels glijden voorbij. Kleuren, woorden, borden proberen mijn aandacht te trekken. Maar ik ben niet af te leiden. Dit keer niet. Om me heen bewegen wandelaars zich rustig voort. Mijn tempo ligt hoger. Links en rechts haal ik ze in. Mijn missie is te belangrijk. Ik weet wat ik wil en kan niet wachten om het aan te schaffen. Een witte mok met rode hartjes om mijn ochtenden mee te beginnen. Niet omdat ik verslaafd ben aan thee of koffie. Wel omdat ik verliefd ben op de liefde. En dat terwijl ik niet weet wat liefde is.

Ik minder vaart als ik de zaak met posters, kaarten en gave prulletjes nader. Ik sta stil om de etalage te bekijken. Maar in plaats van posters en voorwerpen zie ik iets anders wat mijn aandacht trekt. In de weerspiegeling van het glas zie ik voorbijgangers lopen. Oude mannen, jonge vrouwen, kindertjes rennend bij de bewegende fonteinstralen. Maar dat is niet wat mijn hart sneller doet kloppen.

Lees verder in het boek Waanzinnige Verhalen

Word vriend van het FAS2025 project

En volg deze kinderen op weg naar volwassenheid

Steun het project!