Een maatje voor jou

Oproep nieuw maatjesproject

In september start het nieuwe maatjesproject voor kinderen en jongeren met FAS (6-25). Wil jij ook een maatje? Iemand die alleen voor jou komt? Waar je alles bij kwijt kan, en alleen maar léuke dingen mee doet?

Samen kiezen jullie wat je gaat doen. Gaan jullie op pad om je eigen fotodagboek te maken, waarin je de mooiste en grappigste plaatjes van je knuffels, vriendjes, huisdieren en je dromen kan bewaren? Ga je vliegensvlug vloggen, om aan iedereen jouw leven te laten zien, jouw verhalen te vertellen en te laten horen hoe goed je kan zingen? Wil je liever iets anders doen? Samen zoeken we naar iets dat goed bij je past.

Wil je zeker zijn van een plekje? Meld je z.s.m. aan via info@fasproject.nl, met je naam, leeftijd, waar je woont en waarom het je leuk lijkt om mee te doen. Dan krijg je meer informatie en gaan we samen op zoek naar een maatje* dat helemaal past bij jou.

”Ik durf Kacper met Brian als maatje echt alleen te laten. En als hij weg is, is Kacper rustiger. Omdat hij even de aandacht helemaal voor zichzelf heeft gehad.’’– adoptievader Roland


*De maatjes zijn studenten van sociale- en zorggerichte opleidingen: de professionals van de toekomst. Wij bereiden ze voor en geven begeleiding tijdens het traject. Ze doen ervaring op in de begeleiding en worden FAS-experts. De kennis zetten ze weer in bij hun studie. Om er zo voor te zorgen dat steeds meer mensen weten wat FAS is, en hoe je ermee omgaat.

Hoe worden de maatjes voorbereid? Lees hier het verslag van maatjes Brian, over de startdag van vorig jaar.

Lees hier een interview met Carlijn, maatje van Sandria. Over wat ze leert van het project en hoe ze Sandria ziet groeien.

Het maatjesproject wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje fondsKansfondsNSGKHandicapNL en Stichting Boschhuysen.

«

»

Reis mee met het FAS-kompas

En krijg gratis om de maand een bijzonder verhaal van één van de vijf hoofdpersonen.

Reis mee!