FAS voor 3300 verloskundigen

Alcohol en zwangerschap gaan niet samen. Verloskundigen weten dat uiteraard. Toch blijkt het lastig om in de dagelijkse praktijk dit gevoelige onderwerp bespreekbaar te maken. In mei krijgen alle 3300 verloskundigen van ons land een bijzonder cadeau dat hen daarbij helpt.

De verloskundige speelt een essentiële rol bij de voorlichting van zwangere vrouwen. Vaak is zij de eerste en enige zorgprofessional waarmee een vrouw contact heeft. Dat schept een bijzondere band die veel mooie momenten, maar ook veel verantwoordelijkheden met zich meebrengt.

De lijst met te bespreken onderwerpen is lang en ze zijn allemaal belangrijk. Bovendien is er weinig tijd voor een cliënt. Daardoor krijgt alcoholgebruik vaak niet genoeg aandacht. Veel zwangere vrouwen drinken door, ook al beweren ze van niet.

De verloskundige speelt een essentiële rol bij de voorlichting van zwangere vrouwen.

Maar wat doet alcohol nou precies? Hoe kom je erachter of een zwangere vrouw drinkt? Mag je je daarmee bemoeien? En hoe zorg je er voor dat je de relatie met je cliënt positief houdt en toch kan aansturen op gedragsverandering? Hoe voorkom je dat je als verloskundige een politie-agent wordt?

Om deze en andere vragen over alcohol duidelijk te beantwoorden, krijgen alle verloskundigen van Nederland een bijzonder cadeau. In mei ontvangen ze het prachtige boek FAS-kinderen over kinderen met prenatale alcoholschade samen met een E-learning over het bespreekbaar maken van alcohol in je praktijk, posters en folders voor cliënten en een informatief magazine vol interviews, tips en technieken.

Dit initiatief is en verlengde van het FAS-project en mogelijk gemaakt door de Bernard van Leer Foundation. Het doel is er voor te zorgen dat alle verloskundigen van Nederland een eenduidige boodschap uitdragen: alcohol hoort niet bij de zwangerschap. Geen druppel.

«

»

Geef een antwoord

Reis mee met het FAS-kompas

En krijg gratis om de maand een bijzonder verhaal van één van de vijf hoofdpersonen.

Reis mee!